Itä-Karjalan sotilaskartat (1930- ja -40-luku)

Suomalainen 1:20 000 topografikartasto Itä-Karjalasta valmistettiin toisen maailmansodan asemasotavaiheessa 1942-1944. Kahden kartoituskesän ja kahden piirustustalven kuluessa kartoitustyö tehtiin sellaisissa oloissa ja sellaista työvoimaa käyttäen, mitä rauhanaikana ei tehtävään olisi katsottu voitavan käyttää.

Sotahistorian harrastajille - tai vaikka niille, jotka haluavat selvittää vanhempiensa tai isovanhempiensa sotateitä - tarjoaa Itä-Karjalan kartasto paljon mielenkiintoista katsottavaa. Lukija saa käytettäväkseen samansisältöisen kartan kuin ne sotilaat, jotka asemasota- ja vetäytymisvaiheessa noilla alueilla taistelivat. Karttakuva antaa joukon tai yksikön sotapäiväkirjan lukemiselle uusia ulottuvuuksia. Kartoista voi löytyä merkintöjä yhtä hyvin jonkun ikivanhan karjalaiskylän talojärjestyksestä kuin neuvostoaikaisen vankileirin sijainnista. Edelleen kartasto on kiinnostava tietopaketti itärajamme takana sijaitsevasta seudusta - alueista, joilta suomalaiselle identiteetille tärkeät Kalevalan runot on pääosin koottu ja missä vuosisatojen ajan asuivat meille läheisimmät kansanheimot, Aunuksen ja Vienan karjalaiset.

Pyydä tarjous

Tämän tuoteryhmän kartat eivät ole tilattavissa suoraan verkkokaupasta, vaan erikseen pyytämällä tarjous halutussa koossa ja materiaalissa puh. 0400 686 949 tai . Voit pyytää tarjouksen myös alla olevalla lomakkeella.

Ota yhteyttä

Tilaakartta.fi / Kustannusaosakeyhtiö AtlasArt Oy
Kilonpurontie 2 D 61
02610 Espoo

Y-tunnus: 2063511-8
Kotipaikka: Espoo
Alv Rek.

Jätä viesti


Tai ota yhteyttä