Kuninkaan tiekartta Suomesta 1790-luvulta

Ruotsin kuninkaalle Kustaa III:lle valmistettu vuonna 1790 salaisena valmistunut tiekartasto jäi unohduksiin Suomen siirryttyä 1809 Venäjän yhteyteen. Kartaston laatiminen liittyy Kustaa III:n sotavalmisteluihin Venäjää vastaan. Kartoitustyönä Kuninkaan tiekartasto on hämmästyttävän tarkka ja yksityiskohtainen kartografinen kuvaus Etelä-Suomen teistä, vesistöistä ja paikkakunnista, kylistä ja jopa yksittäisistä taloista.

 Kustaa III:n aloitteesta syntyneestä kartastosta tehtiin merkittävä löytö mm. AtlasArtin tekijän, tietokirjailijan Erkki-Sakari Harjun toimesta vuonna 2009. Kuninkaan tiekartasto on osa laajaa, vuosina 1776–1805 Etelä- ja Keski-Suomesta tehtyä sotilaallista, ns. rekognosointikartoitusta. Sen laatiminen liittyy Kustaa III:n sotavalmisteluihin Venäjää vastaa. Vuonna 1790 salaisena valmistunut tiekartasto jäi kahdeksi vuosisadaksi arkistojen kätköön Suomen siirryttyä 1809 Venäjän yhteyteen.
Kartoitustyönä mittakaavaltaan 1:160 0000 valmistetun Kuninkaan tiekartasto on hämmästyttävän tarkka ja yksityiskohtainen kuvaus Etelä-Suomen teistä, vesistöistä, paikkakunnista, kylistä ja jopa yksittäisistä taloista. Kartasto on ainutlaatuinen sukututkimuksen, paikallishistorian ja nimistöntutkimuksen lähde 1700-luvun lopun tilanteesta. Alueellisesti se kattaa Pori–Jyväskylä–Kuopio–Joensuu–Laatokka-linjan eteläpuoleisen Suomen. 

Pyydä tarjous

Tämän tuoteryhmän kartat eivät ole tilattavissa suoraan verkkokaupasta, vaan erikseen pyytämällä tarjous halutussa koossa ja materiaalissa puh. 0400 686 949 tai . Voit pyytää tarjouksen myös alla olevalla lomakkeella.

Ota yhteyttä

Tilaakartta.fi / Kustannusaosakeyhtiö AtlasArt Oy
Kilonpurontie 2 D 61
02610 Espoo

Y-tunnus: 2063511-8
Kotipaikka: Espoo
Alv Rek.

Jätä viesti


Tai ota yhteyttä